Radon måleboks korttidsmåling

Radon-måleboks - Korttidsmåling

Der er stor forskel på radon-værdier fra rum til rum. Du bør min. måle de lokaler du opholder dig mest i.

Der er stor forskel på radon-værdier fra rum til rum. Du bør min. måle de lokaler du opholder dig mest i.

 

RADON-MÅLEBOKS:

Der er normalt stor variation af radonholdig gas fra dag til dag. Derfor anbefaler Sundhedsstyrelsen, at der skal måles i mindst to måneder. Men med denne løsning får du en god indikation af radonniveauet langt hurtigere

En radon-måleboks indeholder en radon-sporfilm. Sporfilmen minder meget om den film, der tidligere blev anvendt i et kamera. Radon udgiver en række små radioaktive partikler, som sætter et spor på sporfilmen, når de passerer. Radon-sporfilmen bliver fremkaldt ved, at den bliver behandlet med nogle kemiske væsker, som fremhæver radon-sporene. Efterfølgende bliver filmen set i et mikroskop, hvorpå man kan finde radonværdien (Bq/m³).

Som bruger ser man ikke radon-sporfilm. Man får blot en radon-måleboks, som indeholder sporfilmen. Måleboksen måler fra det øjeblik, du pakker den ud af specialposen.

Vi sender en radon-måleboks og en vejledning (boksen fylder 2 x 4 x 4 cm.).

  • Du placerer boksen i det rum, du vil måle via vejledningen. Herefter bliver mængden af radon målt.
  • Efter radonmålingen ( radon-måleboksen kan benyttes til korttidsmåling, som kan gøres på kun 10 dage. Vi anbefaler dog at måle i mindst 14 dage for et mere præcist resultat.) sendes boksen i den tilhørende konvolut til laboratoriet. Portoen er betalt.
  • Efter 1-2 uger får du et svar fra laboratoriet